Open dag 30 september

Ook de beer is donateur

Boven een helderblauwe herfsthemel ging de Open Dag van de stadsboerderij rustig van start. In meerderheid waren het vooral buurtbewoners en omwonenden en natuurlijk onze onvermoeibare vrijwilligers, die langs kwamen. Maar ook aanstaande bewoners bezochten onze tuin nadat ze eerst naar de Open Dag van de nieuwbouw op Wickevoort waren gegaan. Onze boerderijwinkel heeft zo’n honderd klanten gehad.

Dit was maar een derde deel van de pompoenenoogst 2023

De pompoenen deden hun best de allermooiste oranje-rood-geel-tinten van de bloemen te overtreffen.

Het terras met nieuwe palletbanken en picknicktafels

We verwelkomden meer dan 200 mensen (volwassenen en kinderen) gedurende de zes uur open huis. Het gloednieuwe terras (foto 3) was populair, en de (kinder)activiteiten als pompoenen vervoeren, aardappels oogsten waren goed bezocht. Er was schapenijs in drie smaken en daar smulden jong en oud van.

Het ijs smaakte goed op deze warme dag

De wedstrijd om het juiste gewicht van een pompoen te raden leverde één winnaar op. Zij raadde 7,250 kilo en won het boerderijpakket met bouillonpoeder, azijn en jam van eigen pluk.

Eén van de kinderactiviteiten is in volle gang

Er waren diverse donaties van bezoekers speciaal voor de nog te bouwen buitenkeuken. Deze staat pal naast het terras gepland. Daar kunnen buurtbewoners dan komen koken met de zelf geplukte groenten uit de tuin, de boeren kunnen kookclinics organiseren en het Boerendiner geven.

De plek waar de nieuwe buitenkeuken mag komen

Zo bouwen we samen met de (aanstaande) Wickevoorters aan tradities die ons met de natuur verbinden.

De eerstvolgende evenementen/activiteiten op de tuin:

Midwinterfeest voor iedereen op zaterdag 16 december a.s.